top of page

Националния ученически конкурс “Моята паричка“

Националният ученически конкурс „Моята паричка“ е за ученици от 6 до 16 години. Конкурсът е в две категории според възрастовата група, за рисунка и за есе. Проектите могат да бъдат подавани през сайта www.parichka.bg до 20 април 2024 г.


Участващите проекти ще бъдат включени в изложба, а общо 9 участници ще бъдат отличени в двата конкурса и ще получат медали, грамоти и страхотни награди. Паричният награден фонд от общо 2700 лв. е предоставен от Уникредит Булбанк. Ozone са подготвили за всички победители кутии с подаръци и изненади. Издателствата Клевър бук, Сиела, Фют и Керът ще подарят на финалистите интересни книги и образователни комплекти.

За ученици от 13 до 16 години: Конкурс за есе

Участниците могат да изберат да пишат по една от следните три теми:

  1. „Най-големият провал е да не опиташ.“ (по цитат от Деби Фийлдс, Mrs. Fields Cookies)

  2. „Много хора харчат пари, които не са изкарали, за неща, които не желаят, само за да впечатлят хора, които не харесват.“ (по цитат от Уил Роджърс)

  3. „Използвай парите си за неща, които могат да се купят с пари. Използвай времето си за неща, които не могат да се купят с пари.“ (по цитат от Харуки Мураками)


За участие есетата се изпращат през платформата в сайта на конкурса тук:

За деца от 6 до 12 години: Конкурс за рисунка

Задачата в конкурса за рисунка е създаване на собствен проект на банкнота от съществуваща или въображаема валута. Участникът трябва сам да измисли и изготви дизайна, като реши кой да е изобразен на банкнотата, с какъв номинал да бъде тя, какви отличителни знаци да включи.


За участие рисунките се изпращат през платформата в сайта на конкурса тук:


6 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

График за защита на дипломни проекти за III ПК - специалност ОТСВ, ученици от XII а клас

На 20.05.2024 и 21.05.2024 г. ще се проведе защита на дипломен проект  за придобиване на трета степен на професионална квалификация – специалност „Организация на туризма и свободното време” – XII а кл

Изпит за сертификат за предприемачески умения за ученици 15 - 19 г. със срок 10.05.2024 г

Уважаеми ученици и родители, JA Bulgaria предоставя на учениците в гимназиален етап възможност да придобият международно признато удостоверение за предприемачески умения, което им дава уникално предим

bottom of page